Hetaste plaggen just nu


Det finns alltid flera trender som rullar på samtidigt i modebranschen. Så det finns alltid något plagg eller en stil för alla. Vi har tittat runt på vad som sker just nu och vad som är på ingång och valt ut det vi tror kommer att bli de hetaste plaggen. 

regnjacka_334062077

Regnjackan

Den är tillbaka efter många års saknad. Den långa regnjackan i klassiskt gult eller varför inte grönt eller randigt har hamnat på tapeten igen. Bort med paraplyer som bara uppehåller handen och är i vägen för andra, och kasta även den tunna regnponchon som saknar armar och lätt går sönder. Köp en rejäl regnjacka som tål att bli blöt om och om igen, och som håller dig varm och stilsäker genom alla regndagar.

Klänningen

En långklänning, gärna i mer slimmade modell, ligger rätt i tiden. Trenden doftar starkt av 90-talet med slimmade klänningar utan större dekorationer. Det ska vara simpelt och elegant.

Gillar man inte de slimmade alternativet, kan man också välja maxiklänningen eller en kortare modell. Så länge man har några klänningar i garderoben kommer man att gå säker genom modedjungeln.

Oversize

Inte ett plagg i sig, men en stil som finns med överallt under våren är just oversizemodet. Förutom de slimmade 90-talsklänningarna ska det vara lite lösare, skönare och större plagg som hänger runt axlar och höfter. En bra stil under de varmare månaderna då det känns mer svalkande när tröjan fladdrar i vinden.

Även mer traditionella plagg såsom kostymen och den professionella kappan ska vara en storlek större. Man ska nästan känna sig liten i sina kläder, som när man var barn och lånade mammas kavaj för att mannekänga i hallen.